Petak, Jul 09, 2010

Prestupna godina

Zelim ti reci da nikada ne krades, lazes ili varas. Ali, ako moras krasti, onda ukradi moje tuge. Ako moras lagati, lazi sa mnom sve noci mog zivota. Ako moras varati, onda, molim te, prevari smrt. Jer ja ne bih mogla preziveti dana bez tebe. - "Leap year".

Za jednog cinika, lose sam podnela ovu romanticnu komediju. Nema niceg sto bi je razdvojilo od ostalih americkih filmova, osim zaista upecatljive i zanosne pozadine. Pejzazi, pogledi, okolina, bas bas odstupa od onog na sta sam do sada navikla. I mislim da sam bas tu naisla na prepreku koja me je u momentu slomila.

Ne volim brak, ne volim vezivanje, ne volim romantiku. I onda PAF! Srecan zavrsetak a reka suza, tece li tece... Ma gde su nasli one stene , gde su ono snimili??? Ne mogu da odolim da ne zamislim sebe u toj ulozi, na tom prelepom, idilicnom i pustom SAVRSENOM mestu.

Dobro, ovo je definitvno bio los momenat za gledanje komedije i hepiendinga. Bolje bi mi legao horor ali sta je ucinjeno, ucinjeno je. Nije to do filma, citav ovaj dan, mesec i godina je takva. U suprotnostima, u bezanju, u strahu ... I koliko god se trudim da prevazidjem taj strah da se apsolutno prepustim morima ljubavi kad me ponesu kao da me i najmanji talas prepadne i utera nazad u moju ljusturu. A more k'o more, kakvo bi bilo bez talasa, samo mlaka bara. Zasto onda pusti strah? Zasto onda pusti nemir?

Zelimo romanticnu komediju da napravimo od zivota, a kad se to zapravo dogodi, pretvara se uvek u dramu. Zelim ovaj put da zivim u toj romanticnoj komediji makar jos samo na kratko, makar me to kostalo zivota. Verujem da ce mi svako dalje sabotiranje zivota teze pasti, nego da zaplacem kad se nasa komedija zavrsi.  

[Odgovori]

U pravu si,bez talasa...samo mlaka bara.
Zivi,voli,smej se...ostalo ne vredi nista.
Uzivaj.

Comment by unajedina (07/09/2010 12:25)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me