Nedelja, Mart 18, 2012

What gives, what helps

 Neverovatno je koliko je tesko da shvatimo sta nam je stvarno vazno. Ili bez cega stvarno ne mozemo. Priznajem da sam smotana, i da me zivot vodi vise nego sto bih ja zelela da  vodim njega. Ali zacudim se kao dete od 5 godina kad vidim koliko tesko kontam STA mi je zaista najbitnije. Ni ne vidim zasto mi je toliko vremena trebalo da te stvari shvatim, no, dobro. Bitno je da sam sad uvidela to.

A da li vi svi znate sta je vama najbitnije. I da li idete ka tome ako znate, ili se jos niste zapitali? Ne, mnogo sam se zacudila da me niko nikad to nije pitao, postavljaju mi hiljadu pitanja dnevno, ali niko me nije pitao: ''Sta je tebi najvaznije?'' I eto, ''odnekud'' mi se stvorilo to pitanje i ajde da ga resim. 

Normalno, to je za sobom povuklo niz drugih pitanja... Sta s tim? I da li vredi da ostajes u statusu quo?  Da li ono sto se ne menja uopste vredi...? Da li vredi neko ko se nikad nece promeniti? Apsolutno i definitivno ne znam odgovor na to pitanje.

Zapravo sad sam se cela i pretvorila u upitnik. S tim jednim odgovorom imam jos 15000 pitanja, ali ajde da idem korak po korak i da se nadam da sam sad krenula putem dalje, a ne nazad i ne na istom mestu. Jos samo da primenim onu ''Nikad ne koracaj utabanom stazom'' i zaista cu reci da napredujem.

 

A map is more unreal
Than where you've been
Or how you feel
And it's impossible to tell
How important something was
And what you might have missed out on
And how it might have changed it all

...

 

 

Feist - Intuition

[Odgovori]

Pre ili kasnije shvatiš šta ti je najbitnije, ide to valjda s odrastanjem. Meni je najvažnije moje zdravlje, bez njega sam niko i ništa i ništa ne mogu postići. Ostalo se već vremenom posloži. Završi se i škola, nađe se posao, osnuje se porodica, naravno uz gomilu nerviranja, ali to su neki ciljevi kojima ja mislim svi težimo.
"Da li vredi neko ko se nikad nece promeniti?"-ovo me je zadržalo. Vredi samo ako se slažeš s njenim/njegovim mišljenjima i postupcima. Ako ne, ili ga prihvati takvog kakav je sa sve gomilom mana, ili beži glavom bez obzira.

Comment by biljana (03/19/2012 12:59)

[Odgovori]

Kada zivot i njegova surova realnost pocne da te reze onda ti milion stvari prolazi kroz glavu, ali te najpre natera da odredis prioritete. I ono, sto ti kazes, sta je najvaznije. I nekako jedino tada najrealnije to shvatis. Dok god je zivot miran i bez velikih stresova i rezova ne navodi te da trazis odgovor na to pitanje. Kada pocnes da osecas njegovu surovost odgovori ti sami dolaze, a cesto pitanje nisi ni postavio, a jos cesce, trazis odgovore na pitanja,a mnoge mozda nikada neces ni naci.

Comment by minjoza (03/19/2012 22:35)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me