Ponedeljak, Februar 25, 2013

On ne ume žvaku da žvaće i hoda u isto vreme

Baletan i kamiondžijica. Naizgled nespojiva kombinacija. On tako nežan, prefinjen i galantan, ona tako gruba, teška na rečima, a i rukama. Krema za lice sa aloja verom u njegovim i pivo iz flaše u njenim rukama. Pre prve proslave godišnjice braka, razvode se, jer oboje misle za ovo drugo da ih ne voli.

Manjak viđanja i komunikacije doveo ih je do toga, a onda njegova majka kaže:

- Pa šta ima da razgovarate, niste u skupštini pa da palamudite.

 Sva složenost muško-ženskog odnosa, još ukomplikovanija tom "zamenom uloga", nje koja navija za Mesija i njega koji mesi.

Svekrva seljanka iz "Jebova" (Žljebova) i tašta, promiskuitetna Novosađanka, u stalnoj potrazi za ljubavlju svog života. Jedna odrasla u prirodi, a na drugoj prirodno nije ostalo ništa.

Kada Novosađanki "iscuri hijaluron iz usana", Ljiljana Blagojević (seljanka iz Žljebova) je najzabrinutije pita - Šta ćeš sad bez usta?!

Komedija koja obećava da ćete se dobro zabaviti, pogotovo ako imate jednu takvu svekrvu koja voli da čeprka po vašoj prašini. Ili ako se prepoznate u muškobanjastoj Kalini Kovačević. Ili u svom ljubavnom životu prepoznate taj problem - mnogo osećanja, a malo vremena za sprovođenje istih.

Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević, Miloš Đorđević i Kalina Kovačević su svu komplikovanost porodično-ljubavnih odnosa izneli, rekla bih po smehu u publici, na uspešan način. I ovde moram da dodam da sam totalno subjektivna kad je o Kalini reč, jer bih od nje i paštetu kupila, a da je stariji deo publike s oduševljenjem pratio svaki mic Ljiljane Blagojević. Sigurno ogromna satisfakcija za majku i ćerku.

Možda samo još jedna lajt komedija, Zvezdara teatra, ali takve lagane predstave vas svojom još lakšom tematikom podsete da nije svaka životna situacija uažsno problematična i da bi možda i bolje bilo kada bismo joj prišli s osmehom. Možda bi se neke stvari lakše rešile. I neke reči lakše prevalile s naših usana bez hijalurona.

[Odgovori]

Bolji opis predstave nisam procitao. Moracu da je i sam pogledam

Comment by Explorer (02/25/2013 15:38)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me