Racionalna teorija "zaljubljivanja"

Zaljubljivanje ne postoji. U smislu, kao to se iznenada desilo, srce bira ovo ono. Nema nista od toga. Osim psihologa i njihove teorije o zaljubljivanju kao cistom plodu seksualne zelje koju prema nekome osecamo, dodajem sledece. 

Prvo zasto nije moguce zaljubljivanje od koga oslepite jeste ocigledno. To u koga ste se "zaljubili" savrseno svesno ste izracunali. I to kako izgleda, i kako je obucen, i sitnice na njemu i oko njega. Onda kada vam se nesto nije svidelo na osobi ili u okruzenju, spontano zanemarujete. Instinktivno verujete da je to "to" i neko vreme prodje trt mrt, zaljubili ste se.

Drugo, srcu se ne naredjuje- ili govorimo da nekoga utesimo ili neko nas tesi. U oba slucaja rec je o lazi. On svom srcu nije naredio da mu se ti svidis, odnosno nije zainteresovan za polni snosaj s tobom, samo zato sto mu se ne svidjas. Kad se malo picnes, njemu ce da dodje ta informacija do mozga i zaljubice se. To vala moze da se nauci i iz tamo nekih serija. 

Trece. Nisam vise zaljubljen u tebe. Racionalno sam zakljucio da si mi se apsolutno smucila. Bez objasnjenja.

Cetvrto. On mi se svideo, ali je ozenjen pa zato ne mozemo da budemo zajedno, ali nije on kriv...i opet ono sa srcetom. Jok, oboje vas je uzbudila pomisao kako ste vi posebni sto ste se bas vi tako nasli da krsite tabue. Cist neki kompleks da se dokaze neka vaznost je l, sta li drugo.

Peto, niko vam se ne svidja, nikome se ne svidjate i prosto vam nije sudjeno da se zaljubite. Odnosno, pacenici koji dahcu za tobom su neprimetni a ti nikako da prekines da se palis kako ces da izmenis svest svakoj "muskarcini" na koju naidjes i konstantno ostajes sama. Ili jednostavno, pucas visoko. Sleti. 

Sesto, i najgore. Svaka budala ti zarobi  srce. Padas na svaki kompliment ko jabuka s glave. Nije tebi lako. Dok se isproba sve sto hoda i mlati rucicama verovatno ode onaj deo mozga koji je zaduzen za pravilno procenjivanje. U tom slucaju sve moze. Blago tebi.