Ljubavna priča nezane junakinje

Upoznala sam jednog tipa. Nisam čula ime baš zbog glasne muzike, otprilike sam znala kako se zove... Smuvali smo se to isto veče, i videli smo se još nekoliko puta. ''Raskinuli'' smo posle izvesnog vremena, zbog , kako to biva , nerazjašnjenih okolnosti. Igrom sudbine/slučaja/namere pozvala sam ga na rođendan. Došao je. I iako su me svi prisutni na žurki nahvalili sutradan , on je uz reči pohvale dodao i sudbonosno ''Ali ne mogu da razumem tvoje ''razuzdano'' ponašanje''.  Pala sam na iskrenost. Šamar u lice mi je omiljena kategorija kod mojih prijatelja. Morala je biti presudna i za izbor mog budućeg frajera. Ali, desio mi se peh. Prve noći kad smo spavali , u toku, intimnog odnosa, rekla sam mu da ga volim. 

Draga Saveta , šta da radim? Znam da ovo nije ljubavni film, i da muškarci takve stvari ne vole. Desilo se i jako mi je glupo zbog svega? Molim te , pomagaj!

 

 ODGOVOR:

 

Draga čitateljko,

Vidim da je situacija u kojoj ste se našli vrlo delikatna. Zapravo , nije retka među današnjim tinejdžerkama i neretko mi se obraćaju devojke kao što si ti (starija sam od tebe, poštujem te, ali ne bih ti persirala ubuduće), sa sličnom tematikom.

Ono čega se ti plašiš jeste, verovatno, normalna stvar. Ne želiš da upropastiš budućnost koju si projektovala u glavi još od prvog momenta kad su ti kolena klecnula.  Takođe mi je jasno da ne razumeš poziciju u kojoj si se našla, jer je za tebe ona nešto u potpunosti novo. 

Realno je da su ti te ljubavne komedije došle glave. Da ne pričamo o časopisima i raznim radodajkama koje dele savete u novinama po sistemu ''Nemoj da mu otkriješ osećanja, iskoristiće te i pljunuti. Jebi se sa njim i BEŽI!'' . OK, sve ti je to dolijalo, previše si poverovala u bajke i princeze i bele konje i zelene žabe. Kao što svi znamo, postoje i žabe drugih boja. I konji, dakako. I nisu svi rasni, svakog možeš, doduše, da jašeš, ali ti svaki neće pristajati.

Ako malo razmotrimo tvoju situaciju iz druge perspektive, primetićemo jednu sitnicu. Tako kratko ga poznaješ, kako ga voliš? I to je , po mom mišljenju, draga čitateljko, jedno veliko sranje. Samo ti znaš da li ga voliš. Ni meseci , ni dani, ni godine, ni sati, ni ta radodajka koja te je savetovala...

Jesi li sigurna da voliš sladoled od čokolade? Jesi? OK. A Ričarda Gira, trčanje, spa centre? Za svako svoje osećanje si sigurna? Pa šta onda dopuštaš da ti ovo , najdelikatesnije od svih , neko remeti? Pa makar to bila i ti?

Imamo ovde jedan mali problem, zvan ''a šta će on reći na to''. On će, kažu žene iz iskustva, pobeći glavom bez obzira. Samo mu još to fali , da se bakće s tvojim emocijama. On će, kažu ljubići i romantične drame i komedije,  istog trena tebi odgovoriti ''Volim i ja tebe''. A šta kaže tvoja životna priča? Ona je ipak najbitnija od svih drugih ljubavnih. Bitnija je i od priče tvoje drugarice, iskustva tvojih sestara, i svih drugih. On nije ni Marko ni Janko ni Kurta ni Murta. Tako da neće reagovati kao oni. ON je poseban, pun mana i vrlina koje niko drugi možda nema, jer je specijalno napravljen. A ti samo možeš da se nadaš da si našla polovinu koja je pravljena BAŠ ZA TEBE.

Ono što ti preporučujem jeste da ne slušaš nikoga, do sebe. Znaš sama da odlučiš šta ti prija i šta ti je mrsko. Prepoznaćeš sama ''znakove pored puta''...

Ne zaboravi ,srce u glavu, a vreme nek krene svojim putem. A ti znaj, da onog momenta kad možeš svaku njegovu manu, da zagrliš onoliko jako koliko možeš da zagrliš i njegovu vrlinu, zaista ga voliš...

I obavezno nam javi, šta ti je odgovorio? Sve nas zanima pomalo ta tuđa ljubavna priča...