Sreda, Jun 02, 2010

Put

Hocu da odem. Daleko odavde, ili ne bas daleko, bar nekih 300 km daleko, naci cu sve ono sto ovde nemam. Ne postoji stvar, osoba, zivotinja niti institucija koja ce mojim odlaskom izgubiti nesto od bog zna kakvog znacaja. Nista na ovom svetu ne zavisi od moje egzistencije u svom prostoru. Zato je sada idealna prilika da odem. Ukoliko ostanem, ukoliko ostanem jos samo jedan dan, neko ce povikati za mnom bez ikakvog znacajnog razloga i moja ce volja ponovo da oslabi. 

Kilometrima daleko ni ja necu zavisiti ni od koga u svom prostoru. Nicije dobro jutro mi nece kvariti prve zrake Sunca. Nista mi nece lisiti sna. Sve sto postoji, tu je s nekim razlogom. Sve sto postoji kako bi mi uznemiravalo postojanje, nestace.

Nemam gde da odem. Bolje reci, nemam cime otici. Kilometrima daleko, krije se to mesto, ali ja nemam sredstva da do njega dodjem. Nemam osnovni podstrek, nemam sopstvenu podrsku. Imam jaku volju kao slama na vetru, ako nista drugo stalno je u vazduhu, i neuhvatljiva je.

Kako da onda dodjem do tog mesta tako udaljenog od mesta u kome sam sada ja. Kojim putem tamo da stignem? Kako da nadjem svoju dusu? Kako da nadjem prokletu sebe. 

[Odgovori]

"Brzim preko Bosne"...
Ne znam zašto su mi pale riječi na pamet, ali takva putovanja zahtijevaju mnogo više od hrabrosti. Možda trunku ludosti i još nešto. Ni sam ne znam šta.
pozdrav

Comment by mandrak72 (06/02/2010 22:47)

[Odgovori]

mandrace, verovatno si u pravu.. srecom, normalna nisam, tako da to ne bi trebalo da mi bude toliki problem :) poz

Comment by marinamil (06/02/2010 22:58)

[Odgovori]

Sebe ne nalaziš putem oko sveta...nego traženjem u sebi. Koeljov "Alhemičar" je zato i popularan, što je to jednostavno i efektno rekao.

Comment by sanjarenja56 (06/03/2010 08:21)

Mesto? [Odgovori]

Teško je naći mesto na ovom svetu gde ćeš pronaći sebe i malo je onih koji su ga našli a najsrećniji su oni koji su se u njemu i rodili.

Comment by Pirsi (06/03/2010 12:05)

[Odgovori]

Savrseno.I ja bih da krenem na taj put...
Konacno...
Krajnje je vreme.
Da pronadjem prokletu sebe.
Da ostavim konacno ovu kukavicu,kakva sam postala.
Pozdrav.

Comment by unajedina (06/03/2010 12:45)

[Odgovori]

sanjarenja56, o tome i govorim, o putu koji moram da predjem da bi dosla do sebe, svakako ne fizicki put.. mozda je koeljo to jednostavno izrazio kroz svoju popularnu knjigu, ali ona meni definitvno nije jedna od omiljenih.
poz..

Comment by marinamil (06/03/2010 23:14)

[Odgovori]

pirsi, mesto gde cu pronaci sebe, nadam se nije neki drugi kontinent, ja samo zelim mir na onom mestu gde sam pa gde to bilo, a to mogu da budem jedino ako nadjem sebe ;(
poz..

Comment by marinamil (06/03/2010 23:15)

[Odgovori]

unajedina... strasno, ne znam sta da ti kazem.. kako smo dotle dosle? :(
poz

Comment by marinamil (06/03/2010 23:16)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me