Bolest!

Jeste li citali jucerasnji tekst u Kuriru o nekim likovima sto salecu klinke preko interneta? Pocinju sa onim naivnim pitanjima, koliko imas godinica tralalalala , pa nastave s najstrasnijim vulgarnostima?! Muka njihova je sto nisu znali da se ne dopisuju s trinaestogodisnjakinjama vec s novinarkom spomenutog lista, koja ih je, je l te, zavarala. Uhvaceni su u mrezu,  ali nisam primetila da se iko zbog toga potresao? MUP cuti, mame i tate se brinu za svoju decicu, a najbanalniji predlog bio je "kontrolisite svoju decu". Kao da je to ikako moguce. 

I posle mi kazu da ne citam Kurir. Pa, zasto? Na stranu, neke tabloidne gluposti, ovo je sasvim ozbiljna stvar i nisam nesto videla da se iko od drugih novinara iz drugih novina kao potrudio da produbi svest ovog naroda kada je o pedofiliji rec. Srasla je uz nas, navikli smo da nas seksualno uznemiravaju, ili sta? Sta je problem? 

Ne mozemo da ocekujemo da nam deca izrastu u normalne ljude ako od malena budu bombardovana seksualnim neurozama s raznih strana. Nije ni cudo sto postaju huligani i svoje frustracije iskaljuju agresivnoscu. Ne postaju oni to odjednom , takve ih mi stvaramo. Pedofilija je bolest, ne treba nam smrtna kazna, ali sa time definitvno moramo da se suocimo. Prava tema za neki Insajder ili novu emisiju koja ce takve bolesnike oterati tamo gde im je mesto. U Sibir!

Zene sve mogu, al jedno ne

Ja sam zensko i ne znam da vozim. Nema tu neke goleme filozofije, ne radjamo se nauceni, ali k'o sto o zivotu Karla Marksa znam sve, tako o kolima ne znam nista. I ne mogu da kazem da nisam pokusala da naucim. Vozacku dozvolu posedujem i nisam je dobila "preko veze". Kad me natarala muka, tj. uvodjenje ovog "novog zakona", odvozala sam svoje i kol'ko tol'ko savladala osnovno.

Jedva da umem da idem u rikverc pravo, a kamoli da se parkiram. I to kao neka istrazivanja pokazuju, je l te, zene nemaju razvijen taj deo u mozgu sto pomocu njega ides u rikverc(??). OK. Ima i izuzetaka, ribe koje su super vozaci. OVDE NIJE REC O NJIMA. Ovde je mesto ostalim zenama. Onima koje ne staju na pesackom, ne voze preko 60, gledaju levodesnogoredole kad se ukljucuju u saobracaj koji prethodno apsolutno zablokiraju. One su "pazljive" jer to je narocito zenska osobina. One su nesnalazljive, ponosne na sebe kad promase rupu, k'o da su egipatske piramide podigle.  I one nikada ne prave teske sudare. Ali vas dzoknu otpozadi tek toliko da se zacenite od smeha pre nego sto se na nju izderete. 

Tako je to sa zenama. Kao sto voze, tako otplacuju i kredite. Oprezno, na vreme, pazljivo. Tako je bar pokazalo jedno istrazivanje, nedavno objavljeno u Blicu, koje zene velica kao neke maherke u baratanju s novcem. Ne, s novcem kazem ja, samo sa obavezama. Te iste zene koje kredite revcnosno otplacuju, o kesu brinu koliko i pesacima sto prelaze ulicu. Zabole ih, ako je preko puta dobar izlog s cipelama.

Ali one ce da nastave da voze, da trose pare, da zive normalno. Sto je ok, samo ako vi niste taj pesak sto prelazi ulicu.